0

Континуираната истражувачка активност не поставува граници.

Целта е да се изнајдат сè поиновативни технологии за подобрување на своите производи и прецизно да се одговори на потребите на секој поединец со донирање на вистинското полнење, секоја вечер.


Dual Core

Dual Core технологија

Иновативен систем за задоволување на различни потреби на партнерите

Секој од нас има специфична градба на телото, што го одредува типот на поддршката и нивото на цврстина при изборот на душек.

Dual Core технологијата е одговорот на Magniflex на оваа потреба: иновативен систем за задоволување на различни потреби на партнерите во еден душек, без да мора да правите компромиси.

Благодарение на оваа иновација, јадрото на душекот е составено од два посебни дела со различен тип на удобност, кои можат да се превртуваат и на тој начин да понудат два различни типа на поддршка: помека или поцврста.

Еден душек, две различни нивоа на комфор

Откријте ги сите комбинации на ниво на комфор:

Мека страна

За поделикатна и
поудобна поддршка

Тврда страна

За поцврста поддршка,
за благосостојба на грбот и 'рбетот

Две различни нивоа на удобност

Секоја страна на душекот има различна поддршка. Отстранете го душекот и изберете на која страна да го свртите јадрото со саканиот комфор.

Јадро поделено на два дела

За да се задоволат различните потреби на паровите и да се добие поддшката што најмногу ја сакате.

Совршена хармонија

За парот за време на одмор, дури и со различни барања.

ОТКОПЧАЈТЕ ЈА НАВЛАКАТА НА НАШИОТ ДУШЕК

ИЗБЕРЕТЕ ГО ПОСАКУВАНИОТ КОМФОРТ СО ПРЕВРТУВАЊЕ

УЖИВАЈТЕ ВО КВАЛИТЕТНИОТ СОН

Dolce Vita

Душек во кој има Dual Core технологија

Континуираната истражувачка активност не поставува граници.

Целта е да се изнајдат сè поиновативни технологии за подобрување на своите производи и прецизно да се одговори на потребите на секој поединец со донирање на вистинското полнење, секоја вечер.


Magnistretch

Истегнување додека спиете

Технологијата Magnistretch е дизајнирана за растегнување на 'рбетот, лумбалниот дел, вратот и нозете. Ја намалува мускулната контракција и спречува набивање на мускулните пршлени, овозможувајќи ви да се разбудите одморени, витални и полни со енергија.

innovation-image

MagniStretch е високотехнолошки и иновативен душек развиен во соработка со Катедрата за машинско инженерство на Универзитетот во Сарагоса.

Совршена машина за истегнување

Единствен душек одобрен од Американската асоциација за киропрактика
innovation-image

Како функционира  • Специјалните патентирани зони за поддршка реагираат на притисокот создаден од тежината на телото, поради што се придвижуваат во спротивни насоки.

  • Душекот применува суптилно истегнување на 'рбетниот столб и мускулите низ целото тело.

  • Просторот помеѓу пршлените се зголемува, а тежината се распределува порамномерно.

Придобивките од линијата Magnistretch

MagniStretch помага да се смири
мускулната тензија и контракција innovation-image

Ги ублажува болките во
вратот и грбот innovation-image

Ја подобрува циркулацијата
на крвта innovation-image

Слоевите од Елиоформ и Елиософт се многу пофлексибилни благодарение на иновативниот систем за истегнување, кој овозможува идеална поддршка на рбетот.

Полнење со слој од мемори пена, мек и анатомски материјал.

Навлаката е комбинација со мека природна вискоза и Outlast®, ткаенина за регулирање на температурата која ја апсорбира вишокот топлина и ја ослободува кога е потребно.

Обложен со страничен појас изработен од материјали со висока пропустливост на воздухот за зголемена циркулација на воздух

innovation-image

Во јули 2017 година, ACA (Американско здружение за хиропрактика), најголемото здружение за хиропрактика во Соединетите држави, ги потврди корисните ефекти на душекот MagniStretch, кој го растегнува и го релаксира грбот.

Револуционерна технологија

Благодарение на цела една серија ергономски тестови и испитувања MAGNIFLEX создаде душек кој во текот на ноќта го растегнува рбетот, лумбарниот дел, дорзалниот дел и вратните пршлени, како и нозете.

Се препорачува

За сите оние кои имаат стресна работа, канцелариска работа пред компјутер, болки во грбот, а особено е корисен за спортисти.

Сон без болки

Одмор кој започнува со пријатна масажа, здрав сон полн со енергија и будење без болки

ТЕЛЕСНА ТЕЖИНА НА ЛИЦЕТО ГИ ПОМЕСТУВА НАВАЛЕНИТЕ ДЕЛОВИ ВО СПРОТИВНИ НАСОКИ.

ГО РАСТЕГНУВА ТЕЛОТО И ГО РЕЛАКСИРА ГРБОТ. ПРОСТОРОТ ПОМЕЃУ ПРШЛЕНИТЕ СЕ ЗГОЛЕМУВА.

ПОМАГА ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ НА МУСКУЛНАТА ТЕНЗИЈА ПОДОБРУВА ЦИРКУЛАЦИЈА.

Magnistrech

Душек во кој има Magnistrech технологија

Континуираната истражувачка активност не поставува граници.

Целта е да се изнајдат сè поиновативни технологии за подобрување на своите производи и прецизно да се одговори на потребите на секој поединец со донирање на вистинското полнење, секоја вечер.


MagniCool

Дали ви е премногу жешко навечер?

Иновативната ткаенина Magnicool дава уникатно чувство на свежина. Како благо ветре, ви овозможува будење слатко и свежо како да сте спиеле на облаци.

Придобивките од спиењето на Magnicool

Полесно заспивање innovation-image

Непрекинати циклуси на спиење innovation-image

Подобрување на метаболизмот innovation-image

Новата Magnicool ткаенина

  • Терморегулација: Ви гарантира свеж и добар сон

  • Свежина: Ви дава моментално чувство на свежина

  • Голема пропустливост на воздух: Ткаенина која дише, обезбедува голема пропустливост на воздухот

Q-MAX Test

Метод за евалуација на инстант чувство на свежина на ткаенината
innovation-image

Тестот ја мери максималната загуба на топлина (изразена во W/cm2) што се јавува кога кожата доаѓа до контакт со ткаенината. Колку е поголема вредноста - толку е поголема свежината.

Полесно заспивање
Сè што треба да направите е да си легнете, а Magnicool ќе го направи остатокот од работата за одлична благосостојба на вашето тело!

Зголемен метаболизам
Сите производи на Magniflex се изработени од високо квалитетни материјали кои ги задоволуваат најразличните човечки потреби, истовремено нудејќи здрава поддршка за секој дел од телото. Сите материјали кои ги користи Magniflex се сертифицирани, што гарантира отсуство на било какви токсични или материи штетни за луѓето и природата, а секој производ е создаден да биде траен, нуди супериорна поддршка и незаменлив комфор.

Регулирање на температурата
Со MagniCool колекцијата, освежувачките ладни ноќи повеќе нема да бидат само сон! Благодарение на Aquabreeze пената во комбинација со Magniool ткаенината, ја подобрува циркулацијата на воздухот и одржува стабилна микроклима помеѓу телото и душекот.

MagniCool

Душек во кој има MagniCool технологија

Континуираната истражувачка активност не поставува граници.

Целта е да се изнајдат сè поиновативни технологии за подобрување на своите производи и прецизно да се одговори на потребите на секој поединец со донирање на вистинското полнење, секоја вечер.


Вакумско Пакување

Вакумско Пакување

Дали ви пречи топлината во текот на ноќта?

Во 1986 MAGNIFLEX направи револуционерен потег и светска експанзија со патентирање на револуционерниот пронајдок - пакување на душеците под вакуум. Како пионери на најиновативниот и практичен систем за пакување во областана душеците

MAGNIFLEX е прв производител на душеци кој може да се пофали и да гарантира за хигиената на душекот и неговиот квалитет при транспорт, како и да го подобри времето за транспорт.

При транспорт на вакумирано пакуваните душеци потребни се многу помалку возила од вообичаено, што резултира со помала емисија на јаглерод диоксид.

Го намалува волуменот за 90%
Душекот е подложен на притисок од 1 тон намалувајќи

Гарантира хигиена
Душекот е свиткан во ролна и запечатен во специјална изолациска фолија за да се одржи 100% хигиена на душекот.

Непроменети карактеристики на душекот
Поради високиот квалитет на материјалите душеците ги задржуваат оригиналните својства и откако ќе се отворат.

Инстантно враќање на формата
Само неколку лесни чекори и душекот брзо ја добива својата оригинална форма и волумен.

Поставете го душекот на креветот и отстранете ги обложените пакувања

Одвиткајте го душекот

Оставете го да се формира најмалку 4 часа

Континуираната истражувачка активност не поставува граници.

Целта е да се изнајдат сè поиновативни технологии за подобрување на своите производи и прецизно да се одговори на потребите на секој поединец со донирање на вистинското полнење, секоја вечер.


Бенефити

Максимална можност за дишење на душекот и беспрекорна дисперзија на влага и топлина. Постојаната рециркулација на воздухот овозможува правилно размена на топлина помеѓу jadroto, ткаенинaта и телото.

Посветена поддршка за главата, рамената, грбот, нозете и глуждовите. Поделува и балансира тежина во секоја област од телото.

Бенефити

Специјалниот ефект на масажа регенерира микроциркулацијата на телото благодарение на неговата постојано дејство за време на одмор.

Диференцирана поддршка за главата, рамената, грбот, нозете и глуждовите за да се обезбеди оптимално удобност за секој дел од вашето тело.

Обработка со ласерско сечење со ултра висока прецизност што го обликува материјалот додека го напушта перформансите непроменети.

Бенефити

Овој специјален систем обезбедува различна поддршка на пет делови од телото: главата, рамената, грбот, нозете и глуждовите

Ја распоредува и балансира тежината на телото по должината на душекот за да понуди идеална поддршка.