0

Синтетички Материјали

ELIOFORM

ELIOFORM пената е направена од два вида на пенест (сунѓерест) материјал, од кој едниот дава цврстина, а другиот стабилност. Структурата е изработена од микро воздушни келии кои овозможуваат душекот да „дише“ и го прават здрава и хигиенска средина за спиење
innovation-image

ELIOSOFT

ELIOSOFT пената е материјал составен од микро ќелии меѓусебно поврзани со капилари со висок степен на густина, кои на материјалот му даваат цврстина, стабилност, но и нежност. Токму оваа структура го прави овој материјал помек споредено со ELIOFORM пената, притоа заджувајќи ги истите својства како и ELIOFORM
innovation-image

MEMOSOFT

MEMOSOFT е удобен , анатомски материјал кој го „прегрнува“ телото, давајќи чувство на екстремна мекост и неверојатен комфор. Неговите квалитети дополнително се подобруваат кога се комбинира со пени изработени од Memoform, Elioform или Eliosoft, обезбедувајќи уште понежна поддршка
innovation-image

Мемори Пени

Memoform Magnifoam

најдобрата, патентирана мемори пена
Memoform Magnifoam е убедливо најмек од материјалите кои се користат за изработка на нашите душеци и нуди неспоредлива удобност во текот на ноќта. Благодарение на моменталната реакција на овој материјал на топлина и притисок, Memoform Magnifoam совршено ја следи линијата на силуетата, давајќи одлична поддршка на целото тело (посебно грбот). За кратко време се враќа во првобитната форма и се приспособува на движењата кои ги правиме во текот на ноќта, без да предизвика будење. На тој начин му дава поддршка на грбот без да врши притисок на ‘рбетот или да спречува циркулација.
Извонреден материјал кој се адаптира на обликот на вашето тело.
Нашите тела се неверојатна комбинација од конкавни и конвексни регии со силни, но сепак деликатни места како што се вратот, рамената и грбот. Мемори пената е дизајнирана за совршено да одговара на секој дел од телото, реагирајќи на тежината на нашето тело и неговата природна топлина. Таа се адаптира на нашиот облик и движења за време на спиењето давајќи ни чувство на леснотија, удобност и пријатност.
Удобност без притисок
Структурата на отворени ќелии на мемори пената и нејзината многу висока густина, овозможуваат таа да може совршено да се адаптира на телото без да врши притисок на ‘рбетот или да влијае негативно на лимфниот систем и на циркулацијата на крвта. Затоа меморипената е идеална за долготрајни лежења во кревет.
Што е разликата помеѓу мемори пената и некој други виско еластични материјали?
Основна и многу важна разлика е тоа што на вообичаените полиуретански пени им треба повеќе време за откако ќе бидат натиснати, повторно да ја добијат оригиналната форма. Тоа е така, бидејќи тие се многу осетливи на топлина и притисок но немаат доволно еластичност, па лесно може да се случи да се направат дупки и вдлабнатини на душеците. Мемори пената на MAGNIFLEX реагира примарно на телесниот притисок, отколку на топлина и затоа се адаптира на телото со висока прецизност и за многу кратко време го враќа својот првобитен облик.
Бенефит од приспособена поддршка
Душекот кој е прецврст не му дозволува на телото да се постави во природна позиција и не ја следи линијата на силуетата, па така лено може да предизвика компресија на грбот, рбетот, рамената и колковите. Мемори пената на MAGNIFLEX се адаптира на телото со 85% прецизност и ги пополнува празните делови помеѓу грботи главата, како и по целата должина на закривувањето на ‘рбетот.
Набргу ќе ги заборавите топлите и лепливи ноќи...
Нашите истражувања утврдија дека душек кој што е премек може да генерира прекумерна топлина. Мемори пената на MAGNIFLEX e изработена со уникатна формула на отворени ќелии способна да пропушта воздух, и има и термо регаулациски својства, апсорбирајќи го вишокот топлина и потоа ослободувајќи го само ако е неоопходно, создавајќи идеална микро клима за време на ноќта.

Airform технологија

Ја дистрибуира телесната тежина по зони и овозможува проток на воздух
Секој дел од телото прави различен притисок на душекот, посебно деловите како што е главата, градниот кош и нозете. Без флексибилна поддршка ‘рбетот не ја добива правилната, природна позиција, а со тоа се зголемува ризикот од искривување. Посебната airformструктура го подобрува протокот на воздух и истовремено ја прави мемори пената на MAGNIFLEX единствена на пазарот. Исто така, креира и важна зонална поддршка, давајќи им поткрепа на деловите од телото во зависност од нивните различни потреби.
3 зоналната структура ја обезбедува најважната поддршка за главата , трупот и нозете.
innovation-image

Важноста на прекривката

THERMIC®

The special fabric, soft and cooling to the touch, provides immediate relief for the body during warm summer days. The pleasant feeling of freshness in contact with the skin improves the quality of rest. This fabric can be compared to a kind of "thermal accumulator", which is charged with accumulated human heat and released as soon as the body temperature drops. Thanks to this, there are no temperature fluctuations during sleep
innovation-image

Coolmax® ткаенина

Coolmax® е ткаенина со високи перформанси, која е изработена со висока технологија – лидер во контролирање на потењето во текот на ноќта. Благодарение на нејзините својства, оваа ткаенина нуди одлична контрола на телесната температура и влажноста на кожата за време на спиењето. Coolmax ткаенината се суши побрзо од било кој друг тип на ткаенина и останува сува и свежа
innovation-image

Outlast® ткаенина

Outlast ткаенината е првично дизајнирана за скафандерите кои ги носат астронаутите. Структурата на оваа ткаенина се состои од милиони мали сфери, направени од специјален восок кој се топи на 36 степени. Процесот на топење започнува како резултат на порастот на телесната температура, така што ја апсорбира вишокот на топлина и ја акумулира. Кога телесната температура е стабилна и е „под точката на топење“ сферите почнуваат да ја ослободуваат акумулираната енергија во форма на топлина
innovation-image

MAGNICOOL®

MagniCool e иновативна ткаенина за терморегулација, која благодарение на илјадниците микрочестички од силикатен материјал распоредени помеѓу влакната, обезбедува моментално чувство на свежина. Ладната, мека ткаенина на допир ја намалува влагата и обезбедува зголемена пропусливост на воздухот
innovation-image

SEAQUAL®

The unique fine textile, which is the result of many years of development, represents a completely new technology and for its production, among other things, plastics removed from the world's seas and oceans are used as raw materials. This ecological material is very pleasant to the touch and its advantages are high breathability and the ability to wick away moisture
innovation-image

Wood (дрвна) ткаенина

Wood (дрвната) ткаенина е комплетно изработена од дрвна целулоза и е еколошка и здрава. На допир е мека како кадифе и е карактеристична по тоа што има голема моќ да ја апсорбира влагата, оставајќи ја покривката сува и пријатна. Оваа ткаенина делува како термо – регулатор и има способност да „дише“
innovation-image

Bamboo (бамбусна) ткаенина

Бамбусот во својот состав содржи пектин, кој е здрав за човечката кожа, бидејќи ја штити од воспаленија и ја остава свежа. Бамбусовата ткаенина нуди одлична вентилација и ја апсорбира влагата. Исто како растението, така и бамбусовата ткаенина има одлична трајност и ја задржува првобитната форма, дури и по многу перења
innovation-image

VISCOSE

Viscose (вискозата) е ткаенина која е изработена од дрвна целулоза и според начинот на преработка може да имитира неколку вида на природни ткаенини. Отпорна е на молци, не предизвикува потење и дозволува проток на воздух. Нежна, трајна и лесно се пере
innovation-image

ELASTANE

Elastane is a synthetic fiber characterized by high elasticity. The fibers are able to stretch to 3-7 times their original length without breaking. When released, it returns to its original length without breaking. Elastane fibers are very soft. They are used in combination with other fibers. The resulting fabric thus has the ability to keep its shape for a long time, has a significantly reduced tendency to shrink, and at the same time, adding a small amount of elastane does not change the properties of the basic material
innovation-image

SATIN VISCOSE

САТЕНСКА ВИСКОЗА Прекривката од сатенска вискоза ги комбинира својствата од вискоза, која има мек и свилен допир, со квалитетите на сатенот кој што е елегантен материјал со сјаен надворешен изглед. Заедно, тие имаат одличен капацитет да ја отстрануваат влагата што го олеснува протокот на воздух на душекот
innovation-image

3D ТКАЕНИНА

3D ткаенината има структура на микро – мрежа со неспоредлив капацитет за елиминирање на влажност во текот на ноќта. Оваа ткаенина се суши четири пати побрзо од памучната ткаенина, а истовремено е мека и нежна. Специфичната структура ја прави оваа ткаенина издржлива, ги неутрализира непријатните миризби и ја одржува свежината. Совршена за оние кои се потат прекумерно во текот на ноќта
innovation-image

MAGNIPROTECT

MagniProtect е ткаенина во која има комбинација на везикули и технологии на сребро дизајнирани да го инхибираат растот и упорноста на бактериите и вирусите на ткаенините кои инаку би предизвикале ширење и пренос на патогени. Сребрената технологија ги таргетира и бактериите и вирусите, ефикасно инхибирајќи ја нивната репликација
innovation-image

MAGNIFLEX STYLE

MagniflexStyle e ткаенина која има голема пропусливост на воздухот и обезбедува хигиенска средина за спиење. На допир е мека како кадифе ие е карактеристична по тоа што има голема моќ на впивање на влагата, оставајќи ја прекривката сува и пријатна за спиење
innovation-image

100% Памук

100% Памук Памукот е растителен материјал препознатлив по своите хидроскопски и анти-статични својства како и по протокот на воздух. Материјалот има висок степен на апсорбција.Мек на допир и удобен, овозможувајќи и на кожата да дише и обезбедувајќи освежувачки ноќен сон
innovation-image

ОРГАНСКИ ПАМУК

ПАМУК Покривката на душеците е направена од органски памук, свеж материјал со пријатно допирно чувство кој што гарантира максимален проток на воздух. Вакви 100% органски материјали се со сертификат "ГОТС"од акредитирано етички и околински сертифицирано тело , кое гарантира дека овие материјали се произведени на начин кој што не им штети ниту на човекот ниту на околината
innovation-image

Сребрени влакна

Чистото сребро е материјал со бројни корисни својства и неговата употреба во производство на материјали гарантира посебни анти-бактериски и топлинско-регулативни својства, како и одличен проток на воздух
innovation-image

Специјални Пени

AQUABREEZE

Aquabreeze е пена на најновата генерација со голема моќ на пропустливост на воздухот која го продолжува векот на траење на душекот и го прави душекот многу удобен
innovation-image

MALLOW (СЛЕЗОВА) ПЕНА

Јадрото изработено од хидро пената во комбинација со екстракти од слез обезбедува мека, комфорна поддршка. Слезот има антивоспалителни својства, смирувачко и благотворно влијание, што го прави овој материјал извор на благосостојба за нервниот систем
innovation-image

GEOMEMORY

Geomemory memory foam is a patented foam and highly anatomical material with aloe vera extracts. Thanks to its properties, it can optimally adapt to the shape of the human body and thus provides independent support for the head, shoulders, chest, arms, pelvis and legs. Aloe vera has a rejuvenating and healing effect on the skin of the whole body and helps to regenerate joints.
innovation-image

ECOGREEN

Ecogreen е техно-природен, флекси-билен и ортопедски материјал кој помага да се осигура правилнa положба на рамената, грбот и екстремитетите. Неговата структура на келии базирани на вода и есенцијални масла, го стимулира протокот на воздухот и ги задржува душеците ладни и суви
innovation-image

MAGNIGEL

Трета генерација на свежина и комфор. MAGNIGEL пената е револуционерен материјал кој е уникатен по своите својства. Неверојатно мек, комфорен со исклучителна способност да пропушта воздух, длабоко во душекот.
innovation-image

Природни Материјали

Кашмир

Кашмирот е многу меко животинско влакно , коешто одбива нечистотија а посебно прашина. Неговиот неверојатен капацитет да го затвора воздухот овозможува висок степен на топлинска изолација која осигурува константна топлина и во зимските месеци.
innovation-image

Волна од камила

Влакното од камила е идеално за полнење на зимски душеци затоа што има структура која што ја задржува топлината. Нејзините хидроскопски способности овозможуваат да се апсорбира влагата која што телото ја испушта и помагаат таа да испари, зачувувајќи ја микро климата константно сува и пријатна.
innovation-image

Мерино Волна

Мерино волната е добиена од најдобрата врста на овци, и претставува една од најквалитетните животински влакна. Екстремно фина и мека на допир, таа има топлинско регулативни можности и одличен проток на воздух што и овозможува на кожата лесно да дише.
innovation-image

Лен

Ленот е најсоодветен за пополнување на летната страна на душекот затоа што обезбедува чувство на свежина при допир со кожата на телото. Покрај тоа благодарејќи на неговата молекуларна структура , ленот успева да ја абсорбира влагата која што ја испушта телото за време на спиење, овозможувајќи подоцна да испари.
innovation-image

Свила

Silk is one of the best and strongest natural fibers. It is characterized by great mechanical strength and flexibility. It is soft and pleasant to the touch, and has excellent thermoregulatory properties. It warms in winter and pleasantly cools in summer
innovation-image

Влакна од бик

Леснотија, волумен и еластичност се најважните карактеристики на влакната од бик. Начинот на кој влакната се расподелени во перниците и наддушеците, ни обезбедува неверојатно цврст , анти-алергиски производ. Неговите посебни својства даваат неверојатно меко чувство, како да лежите на пердуви.
innovation-image

Пердуви од гуска

Заради нивните хамиски и физички својства , пердувите од гуска можат да ја регулираат микроклимата на телото. Тие задржуваат големо количество на воздух и ја задржуваат телесната температура константна според условите на надворешната околина , оставајќи ја кожата слободна да дише.
innovation-image

Полнење од гускени пердуви

Ја почитува микроклимата на телото, ја задржува константна температурата на телото и ја остава кожата слободно да дише. Заради наговата структура, којашто е помала и помека од пердувите, полнежот обезбедува и леснотија и волумен , давајќи неверојатно пријатно чувство.
innovation-image

Квалитетни материјали сертифицирани и признати насекаде во светот