0

Квалитет сертифициран и признат насекаде во светот

MAGNIFLEX продуктите ги поседуваат сите највисоки сертификати за квалитет, со што го гарантираат Вашето здравје и внимаваат на природата.

LGA

LGA сертификатот ја гарантира издржливоста на метеријалите кои се користени

AJA and UKAS

стандардите на производство како и системот на изработкa употребуван од Мagniflex е во согласност со регулативите на интернационалните тела за проверка на квалитетот AJA и UKAS

OEKO TEX

OEKO TEX (највисока класа) сертификатот гарантира употреба на нетоксични субстанции или било какви материи штетни за човекот и човековата околина, во изработката на производите

BS EN ISO9001:2008

Magniflex ги запазува овие стандарди кои гарантираат квалитет на производите и услугите на компанијата

CFR1633, FIRA, TB603

Огно отпорен сертификат кој гарантира дека нашите производи се во согласност со регулативата за заштита на правата на потрошувачите

EC

EC потврдна декларација, медицинско помагало:
Со медицинска препорака. Md им овозможува на потрошувачите со тешки физички деформитети и повреди да бараат одземање од даночните обврски во висина на овој производ* (европска регулатива).

University of Florence

Истражувањата и студии за ергономичност се вршени во соработка со врвниот универзитет во Болоња, Италија

GOTS

GOTS (глобален органски стандард на текстил): издаден од институтот за етичка и еколошка сертификација, гарантира дека сите текстилни материјали употребени во тоскана колекцијата, се изработени од 100% органски материјали, за максимална заштита на човекот и околината во која живее

IMCI

Највисок сертификат на квалитет, ексклузивно направен во италија. Дизајнот, изработката како и материјалите употребени се целосно италијански
100 % италијански производ