Нашата приказна

Со гордост можеме да кажеме дека до сега, над 35 милиони луѓе во светот, го избраа Magniflex за свој душек.

Целиот производствен процес на Magniflex е еко- пријателски и во хармонија со природата.

Нашата компанија е една од ретките која се грижи и за начинот на кој производите се транспортираат и за тоа, секој душек да стигне во перфектна состојба до клиентот.

Magniflex е застапен во повеќе од 80 земји во светот. Може да го најдете од Фиренца до Њујорк, од Токио до Кипар, во Сингапур, Дубаи, Манила, Киев и каде уште не…

Нашата палета опфаќа душеци, перници, покривачи и разни, уникатни додатоци за здрав и мирен сон.

Почетоци и достигнувања

Magniflex е основана од Господинот Џулиано Магни пред повеќе од 50 години во Прато, Италија, во 1962 година.

Кога зборуваме за душеци, Господин Магни се јавува во улогата на „татко“ во неколку димензии. Тој е татко на една од најголемите европски компании за душеци, татко на светскиот патент на пакување на душеци со помош на вакуум и на последно, но не помалку битно место – тој беше татко на семејството кое со заеднички сили го води овој бизнис.

MAGNIFLEX пристигна во Скопје

Суштината на Magniflex е да се задржат вистинските вредности на пријателство, љубов и комуникација со клиентите, подеднакво како со семејството.

Затоа за себе и за својот дом, одберете Magniflex.

Верувајте му на производ создаден со чувства, срце и страст!

Денес компанијата Magniflex ја управуваат неговите тројца синови. Иако денес Magniflex е огромна компанија, со сопствена фабрика која се наоѓа на површина од 33.000 м2 и производствен капацитет од 10.000 душеци на ден, сепак во својата суштина таа е семеен бизнис.

Семејниот бизнис ја прави оваа компанија да се однесува кон клиентите, кон производите, кон деталите, кон комфорот, кон дизајнот и кон квалитетот, на ист начин како кон своето семејство.

MAGNIFLEX пристигна во Тетово

Зашто преку 35 милиони луѓе низ светот спијат на душеците на Magniflex?

50 години искуство

100% направени во Италија

Сертификати за квалитет

Присуство во повеќе од 80 интернационални пазари

Широк опсег на душеци, перници и аксесоари

Континуирано истражување и развој на продукти за спиење

Иновативни и напредни материјали и ткаенини

Пријател на околината

Квалитет сертифициран и признат насекаде во светот

MAGNIFLEX продуктите ги поседуваат сите највисоки сертификати за квалитет, со што го гарантираат Вашето здравје и внимаваат на природата

LGA

LGA сертификатот ја гарантира издржливоста на метеријалите кои се користени

AJA and UKAS

стандардите на производство како и системот на изработкa употребуван од Мagniflex е во согласност со регулативите на интернационалните тела за проверка на квалитетот AJA и UKAS

OEKO TEX

OEKO TEX (највисока класа) сертификатот гарантира употреба на нетоксични субстанции или било какви материи штетни за човекот и човековата околина, во изработката на производите

BS EN ISO9001:2008

Magniflex ги запазува овие стандарди кои гарантираат квалитет на производите и услугите на компанијата

CFR1633, FIRA, TB603

Огно отпорен сертификат кој гарантира дека нашите производи се во согласност со регулативата за заштита на правата на потрошувачите

EC

EC потврдна декларација, медицинско помагало:
Со медицинска препорака. Md им овозможува на потрошувачите со тешки физички деформитети и повреди да бараат одземање од даночните обврски во висина на овој производ* (европска регулатива)

University of Florence

Истражувањата и студии за ергономичност се вршени во соработка со врвниот универзитет во Болоња, Италија

GOTS

GOTS (глобален органски стандард на текстил): издаден од институтот за етичка и еколошка сертификација, гарантира дека сите текстилни материјали употребени во тоскана колекцијата, се изработени од 100% органски материјали, за максимална заштита на човекот и околината во која живее

IMCI

Највисок сертификат на квалитет, ексклузивно направен во италија. Дизајнот, изработката како и материјалите употребени се целосно италијански
100 % италијански производ

Видео архива

 
 
 

Партнери

За нас, нашите клиенти се најважни. МAGNIFLEX постојано работи на проширување на продажната мрежа насекаде низ Македонија, се со цел нашите производи да бидат достапни до сите заинтерсирани

Салон за мебел Град Адреса Контакт
ДОМА МЕБЕЛ Скопје ул. Ѓорче Петров бр.94а тел:02/20 36 900
Е-mail: info@domamebel.com.mk
domamebel@t-home.mk
ДОМА МЕБЕЛ Скопје ул. Огњан Прица бр.1 тел. 02/3 215 766
Е-mail: info@domamebel.com.mk
domamebel@t-home.mk
ДОМИТАЛИА Скопје ул. Мито Хаџивасилев – Јасмин бр.50 тел: 02/3 290 017
Е-mail:
info@domitalia.mk
МОНТЕНЕГРО Скопје ул. Огњан Прица бр.1 тел: 02/3 214 002
Е-mail: montenegromebel@gmail.com
ЈУМИС ЛАКШРИ Скопје ул. Булевар Србија бр.25 тел: 02 5 118 988,078 24 77 24
Е-mail: info@jumisluxury.mk
АРТ МЕБЕЛ Скопје Бул. Босна и Херцеховина ББ тел: 02 511 1585, 076 361 317
Е-mail: info@dispositivo.mk
ДАМ - КОМ Гостивар ул. Б.Гиноски бр.157 тел: 042 213 502, 042 211 615
Е-mail: contact@dam-com.com
БИРГИ АЖ Струмица ул. Климент Охридски ББ Тел: 034 326 655, 070 214667
E-mail: birgiaz@live.com
ЛЕКТУС ГРУП Скопје ул. Огњан Прица бр.1/4, лок 6 Тел: 02 614 5300
E-mail: contact@lectusgroup.com