Ви го претставуваме MAGNISTRETCH – револуционерниот душек кој го истегнува вашето тело!

Свесни за огромното значење на квалитетниот сон во човечкиот живот италијанскиот бренд за душеци и перници MAGNIFLEX продолжува да истражува и да се надоградува за тајните на здравиот сон, воведувајќи нови светски технологии во своите системи за спиење.

Објавено на 19 Февруари, 2022 во iDream магазин

Благодарение на цела една серија ергономски тестови и испитувања, развиени со помош на Факултетот за машинско инжињерство од Сарагоса, Magniflex создаде душек кој во текот на ноќта прави истегнување по должина на целиот 'рбетен столб и нозете, при што се опушта и релаксира телото, се подобрува циркулацијата и доколку постои болка истата се намалува.

Уникатната технологија на овој душек ги користи притисокот и тежината на вашето тело, при што патентираните зони за поддршка се придвижуваат во спротивни насоки.


Ова движење нежно ги истегнува грбот и 'рбетот со што се зголемува просторот помеѓу пршлените, дисковите се ослободуваат од притисок и се ревитализираат во текот на ноќта, а протокот на крв се одвива непречено.

Мagnistretch е совршен модел на душек дизајниран да го истегне вашиот грб, да ги релаксира вашите мускули и да го намали притисокот врз крвните садови. Така вие ќе се разбудите одморени, витални и полни со енергија.

Овој модел на душек обезбедува долгорочен бенефит за грбот, ја намалува мускулната контракција и спречува набивање на 'рбетните пршлени.

За кратко време ќе почувствувате намалување на болките во грбот, олеснување на тензијата во вратот и опуштање на жилите.

Magnistretch е единствен душек кој има добиено сертификати и признание од Американската Асоцијација за киропрактичари.

Се работи за модел на душек од Pleasure линијатa на Мagniflex душеците, со висина од 25 см и гаранција од 12 години.

Предводникот на иновативната технологија несомнено е модел кој ќе му овозможи ортопедска , анатомска и ергономска подршка на вашето тело.

Овој модел можете да го видите само во просториите на Салонот Magniflex кој се наоѓа во на ул. Илинденска спроти Фонтаната во Градскиот Парк во Скопје.

Револуционерниот Magnistretch е идеален и совршен избор за оние кои имаат стресна работа, канцелариска работа пред компјутер, дегенеративни проблеми со рбетен столб, болки и спазам во мускулите, а особено е корисен за спортисти.

Мagnistretch - синоним за здравје !!!

Вашето тело заслужува здравје, вашето тело заслужува Magnistretch!!!

MAGNIFLEX се грижи за вас!