Maestro Dual
15
ГАРАНЦИЈА
ГОДИНИ

Бесценети природни материјали и поддршка во пет зони


Зошто да го изберете?

 • Најлуксузниот душек во Италија од колекцијата 2018 година, совршен спој на природата и современата технологија
 • Двостран душек: зимска и летна, мека и тврда страна, со можност за четири различни нивоа на поддршка
 • Дополнително зацврстување на четирите страни на душекот за подобрена позиција на телото при странично седење
 • Слојот од слезова пена е мек, со исклучителна способност да „дише“ и има ефект на арома терапија. Истовремено, дава поддршка на целото тело и неодолив комфор
 • Aquabreeze слојот го подобрува протокот на воздух низ душекот и дава чувство на свежина
 • Патентираната Memoform Magnifoam мемори пена нуди дополнителна удобност на ‘рбетниот столб и целокупната мускулна маса
 • Elioform јадрото дава цврста подлога на целото тело, но не генерира компресија
 • Навлака изработена сатен и вискоза, прекрасна на допир и со луксузен изглед

Како е направен?
Висина: 35cm
 1. Навлака изработена од сатен и вискоза, луксузна и прекрасна на допир
 2. Зимска страна: полнење со кашмир и волна
 3. Анти-алергиска и анти-бактериска влошка
 4. Memoform magnifoam полнење со патентирана мемори пена 2 см
 5. Зајакнување на сите четири страни на душекот со дебелина од 5 см
 6. Слој од слезова пена со ефект на арома терапија 3 см
 7. Слој од патентирана Memoform magnifoam мемори пена 3 см
 8. Elioform јадро 17 см
 9. Aquabreeze слој со голема моќ на пропустливост на воздух 3 см
 10. Слој од патентирана Memoform magnifoam мемори пена 2 см
 11. Анти-алергиска и анти-бактериска влошка
 12. Летна страна: полнење од лен и свила

Препорачан за партнери со различни потреби, за оние кои не прават компромиси и кои го преферираат луксузот и дома

Ниво на комфор
ТВРД
СРЕДНО ТВРД
СРЕДНО МЕК
МЕК
СУПЕР МЕК
Димензија 90 x 200 120 x 200 140 x 200 160 x 200 180 x 200 200 x 200 200 x 220
Цена 114.000 151.900 169.000 190.000 214.000 235.500 247.000

* Цените се изразени во денари со вклучен ДДВ.


Maesto – Еден од најлуксузните душеци на Magniflex, единствениот душек кој во себе ја има новата Aquabreeze пена, која има голека моќ на пропустливост на воздухот и го подобрува протокот на воздух низ самиот душек.

Составен од осум различни слоеви од кои најнапред ќе ја почувствувате вонсериската навлака, изработена од сатен и вискоза, луксузна и прекрасна на допир која е двострано полнета, едната страна е полнета со кашмир и волна, а другата страна е полнета со лен и свила.

Меката прегратка која единствено е симбол на овој модел на душек е резултат на слојот од слезовата пена која испушта прекрасна арома и го релаксира нервниот систем, и 7см полнење со патентираната и единствена Memoform magnifoam мемори пена.

Ова е душек кој ги ослободува потисните точки и едноставно не дозволува да почувствувате никаков притисок во текот на спиењето и токму тоа го прави совршен душек во вашиот кревет.

Dualcore технологијата е дополнителен благодет којшто овој 2 во 1 душек го обезбедува, за партнери кои својот сон не го даваат никому!