Zemra e dyshekëve

Ne në Magniflex përqëndrohemi në prodhimin e dyshekëve jastëkëve dhe pajisjeve shtesë për gjum cilësor. Shqyrtojmë dhe gjejmë të përdorim materialet më të avancuara dhe teknologjitë më të fundit për të krijuar shtresën e patentuar nga shkuma për të gjithë dyshekët tanë. Nga shkuma e cilësisë më të lartë HR deri tek shkuma senzacionale e kujtesës, shkumat tona janë secret ofrojnë mbështetje superior dhe rehati të pazëvendësueshëm.

Memoform Magnifoam

Shkuma e kujtesës e patentuar, më e mire.

Memoform Magnifoam materiali më i butë nga të gjithë materialet e përdorura për prodhimin dyshekëve tonë dhe ofron komoditet të pakrahasueshëm gjatë natës. Falë reagimit të menjëhershëm të këtij materiali ndaj nxehtësisë dhe presionit, Memoform Magnifoam në mënyrë të përkryer ndjek linjën e siluetës duke i dhënë mbështetje të shkëlqyer gjithë trupit (sidomos kurizit). Për kohë të shkurtër kthehet në formën e tij origjinale dhe përshtatet me lëvizjet që kemi bërë natën pa shkaktuar zgjimin.

Duke i dhënë mbështetje kurizit pa vënë presion shpinën ose pa parandaluar qarkullimin.

Çfarë është shkuma e kujtesës?
Material i jashtëzakonshëm që përshtatet me formën e trupit tuaj.

Trupat tanë janë kombinim i pabesueshëm e zonave konkave dhe konvekse me fusha të forta por delikate si qafa, supet dhe kurizi. Shkuma e kujtesës është projektuar për të përkryer ndeshje në çdo pjesë të trupit duke reaguar me peshën e trupit tonë dhe temperaturës së saj natyrore. Ajo përshtatet me formën dhe lëvizjet gjatë gjumit duke na dhënë një ndjenjë të lehtësisë, komoditet dhe rehatisë tonë.

Komfort pa presion

Struktura e qelizave të hapura tek shkuma e kujtesës dhe densitet i tij i lartë e bën të mundur atë që të jetë e përkryer dhe të përshtate me trupin tuaj pa vënë presionn mbi shpinë ose negativisht të ndikojë në sistemin limfatik dhe qarkullimin e gjakut. Prandaj shkuma e kujtesës është ideale për shtrirje në shtrat për kohë të gjatë.

Çfarë është dallimi në mes shkumës së kujtesës dhe çdo materiali tjetër visko elastik?

Dallimi themelor është se shkumave të zakonshme ju duhet më shumë kohë për tu ngritur përsëri dhe për të marrë formën e tyre origjinale. Kjo është për shkak se ata janë shumë të ndjeshme ndaj nxehtësisë dhe presionit, por nuk kanë elasticitet të mjaftueshëme kështu që kjo mund të shkaktojë ë vrima dhe gropa në dyshekun tuaj. Shkuma Memory e MAGNIFLEX reagon kryesisht ndaj presionit fizik sesa ndaj temperaturës dhe për këtë arsye përshtatet me trupin tuaj në mënyrë precise dhe për kohë shumë të shkurtër rikthehet në formën e saj origjinale.

Përfitimet nga mbështetja e përshtatur

Dyshek i cili është I fortë nuk lejon trupin që të vendoset në një pozicion natyror dhe nuk e ndjek vijën e siluetës, kështu materiali i lenos mund të shkaktojë presion në kurriz , shpinë, supe dhe legenin tuaj.

Memory shkuma e Magniflex përshtatet me trupin tuaj me saktësi 85% dhe mbush pjesë bosh në mes të kokës dhe kurizit dhe përgjatë kurbë të shtyllës kurrizore.

Së shpejti do t’i harroni netët e nxehta...

Hulumtimi ynë ka gjetur se një dyshek që është shumë i butë mund të gjenerojë nxehtësi të tepërt. Shkuma e kujtesës e Magniflex e krijuar me një formulë të veçantë të qelizave të hapura e aftë për të mbajtur ajrin hermetik dhe ka veti termo-regaullatore , thithjen nxehtit të tepërt dhe pastaj liron atë, nëse është e nevojshme, duke krijuar një mikro-klimë ideale gjatë natës.

Teknologjia Airform
Shpërndan temperaturën trupore dhe lejon qarkullimin e ajrit

Çdo pjesë e trupit shkakton presion të ndryshëm tek dysheku veçanërisht pjesë të tilla si koka, gjoksi dhe këmbët. Pa mbështetjen fleksibile shpina nuk merr pozicionin e duhur natyror duke rritur rrezikun e shtrembërim.

Struktura e veçantë airform përmirëson qarkullimin e ajrit dhe njëkohësisht e bën shkumën e kujtesës Magniflex të vetëm në treg vetëm. Ajo gjithashtu krijon një mbështetje të rëndësishme zonale duke i dhënë mbështetje pjesëve të trupit varësisht nga nevojat e ndryshme.

Struktura me 3 zona siguron mbështetje më të rëndësishme për kokën, trungun dhe këmbët.

Shkuma MAGNIGEL

Shkuma inovative dhe e patentuar MAGNIGEL

Ofron ndjenjën lundruese mbi një re duke i dhënë trupit nivelin e përkryer të rehatisë. Struktura e vetme që përhap nxehtin dhe shpejtftohet duke lejuar mikroklimë të vazhdueshme në mes të trupit dhe dysheku i cili siguron një ndjenjë të vazhdueshme të freskisë.

Shkuma e re MAGNIGEL

Gjenerata e tretë e freskisë dhe rehatisë

MAGNIGEL shkuma, material revolucionar që është unik për përmbajtjen e saj.

E butë, e rehatshme me një aftësi të jashtëzakonshme për të mbajtur ajrin të hermetizuar thellë në dyshek.

Si dallon nga materialet tjera?

MAGNIGEL shkuma është jashtëzakonisht e freskët dhe materiale i ftohtë, shkencërisht provuar për aftësinë për të shpërndarë të nxehtin . Ka aftësi shumë të lartë të thithjes që e bën atë të butë dhe tepër të përshtatshëm. Përbërja e shkumës xhel gjithashtu lehtëson qarkullimin e ajrit në strukturën e dyshekut dhe jastëkut për ventilim shtesë dhe për të ruajtur nivelin e temperaturës gjatë natës.

Cfarë avantazhe ofrojnë dyshekët dhe jastëkë tanë të bërë nga MAGNIGEL shkuma?

Ndjenjë e pakrahasueshme e pastërtisë dhe ndjenja e thatësi së lëkurës kështu që ju mund të gëzoni një nivel të qëndrueshëm të temperaturës gjatë natës .MAGNIGEL është ekologjikisht miqësor, rezistent ndaj dëmtimeve dhe kështu ka një jetë të gjatë.

Ajo ndihmon për t'u çlodhur dhe siguruar mbështetje ideale për trupin tuaj.

Shkuma MAGNIFOAM

Shkumë jonë tradicionale ortopedike ofron mbështetjen e fortë pa ngurtësi të tepruar dhe presioni në trupin e sipërm. MAGNIFOAM shkumën do ta gjeni në dy versione: shkumë të fortë dhe ngjeshur ELIOFORM dhe shkumë të butë dhe elastike ELIOSOFT.

Shkuma ELIOFORM

Shkuma ELIOFORM është bërë nga dy lloje të shkumës, nga material isfungjer ku njëra i jep force tjetra ofron stabilitet.

Struktura është bërë nga qelizat mikro të ajrosur lejojnë dyshek të merr "frymë" dhe të krijojmjedis të shëndetshëm dhe higjienik për gjum.

Shkuma ELIOSOFT

Material ELIOSOFT shkumë e përbërë nga qelizat mikro të ndërlidhura me kapilarë me densitet të lartë i cili i ofron materialit forcë, stabilitet, dhe butësi. Është kjo strukturë që e bën këtë material të butë në krahasim me ELIOFORM shkumën, ndërsa mban formën e njejtë njëjtë si ELIOFORM.

Shkuma nga bima e mullagës

Bërthama e përbërë nga hidro shkuma e kombinuar me ekstrakt të mullagës ofron mbështetje të butë e të rehatshme. Mulaga ka veti anti-inflamator, efekt qetësues dhe të dobishëme që e bën këtë material burim më të dobishëm për sistemin nervor.

Aquabreeze

Aquabreeze është shkumë e gjeneratës më të re me fuqi të madhe të qarkullimit të ajrit e cila e zgjat jetëgjatësinë e dyshekut dhe e bën dyshekun më komfort.

GEOLATEX

Material që lindi me evolucion dhe përparim në përgaditjen e latexit klasik, e cila e kombinuar me shkumë ujë bazuar me ujë është me qarkullim të lartë të ajrit dhe jetë të gjatë shërbimit. Geolatex - gjithashtu veti të shkëlqyera ergonomike.

LATEX

Latex është një material që është prodhuar nga korret e disa bimëve tropikale të cilat pastaj përpunohen me ndihmën e ajrit , duke krijuar një material elastik. Struktura e këtij materiali përbëhet nga miliona qeliza të hapura të lidhura me kanale mikro. Ai gjithashtu ka veti të shkëlqyer ergonomike dhe elastike.

MEMOFORM HD

Kjo është shkumë e inovative, visko-elastik me densitet të lartë që është jashtëzakonisht i fortë. Ky funksion siguron se shkuma ka një kapacitet më të madh për t'u përshtatur me konturet e trupit tuaj, dhe siluetës së çdo individi në mënyrë të përkryer. Memoform HD ofron komoditet të pashoq dhe ofron mbështetje më të mirë në pjesën e kurizit. Forca e saj dhe afatgjatësia e bën këtë material dhe produkt më të sofistikuar dhe teknologjikisht të avancuar.

MAGNIFOAM BREEZE

MAGNIFLEX Magnifoam breeze është shkumë e cili ka aftësinë për për të marrë ajër e ngjeshur, dhe jashtëzakonisht e vështirë dhe rezistente ndaj thyerjeve. Ajo është në dispozicion në versionin Eliosoft, duke siguruar një mbështetje të butë duke ofruar mbështetje të fortë. Materiali është i pasur me ekstraktin e eukalipt që përmirëson dhe jep ndjenjë të këndshme duke mbajtur temperaturën e trupit të ftohtë.

ЕCOGREEN

ECOGREEN është tekno-natyror, fleksibël dhe material ortopedik i cili ndihmon për të siguruar pozitën e duhur për supet, kurizin dhe gjymtyrët. Struktura e saj e qelizave të bazuar në ujë dhe vajra esenciale stimulon qarkullimi e ajrit dhe e mban dyshekun të ftohtë dhe të thatë.

GEOMEMORY

Materiali Geomemory është anatomike e pasur me ekstrakte të aloe verës dhe soje që përshtatet natyrshëm me konturet e trupit dhe siguron mbështetje të pavarur në kokë, supet, gjoksin dhe krahët, legeni dhe këmbët.

Fibër SUPER SOFT

Ndjenja e butësi që na japin fibrat super të butë të cilët ofrojnë qarkullim të ajrit duke dhënë një mbështetje të rehatshme për të gjithë trupin. Ky material ka një strukturë të veçantë që na jep një ndjenjë të mirëqenies dhe për të përmirësuar ndjenjën e rehatisë gjatë gjumit.

МEMOSOFT

Memosoft është e rehatshme, material anatomik sepse "përqafon" trupin duke i dhënë një ndjenjë të butësisë dhe rehatisë ekstrem të mahnitshëm. Cilësitë e tij vazdhon të përmirsohët më tej kur kombinohet me shkumën e bërë nga Memoform, Elioform ose Eliosoft, duke siguruar mbështetje ende më të butë.

Leshi i deveve

Qimet e deleve janë ideal për përmbushjen sepse ajo ka një strukturë që mban ngrohët. Aftësitë e saj hidropedike e bëjnë të mundur që të thith lagështinë që trupi e lëshon dhe ndihmon që ajo të zhduket duke ruajtur klimën mikro vazhdimisht të jetë e thatë dhe e ngrohtë.

Kashmir

Kashmir është fibra shumë e butë në bazën e kafshëve, e cila i refuzon papastërtie e veçanërisht pluhurin. Kapaciteti i tij i mahnitshëm për të mbyllur ajrin lejon një shkallë të lartë të realizojë izolim termik që siguron një ngrohje të vazhdueshme gjatë muajve të dimrit.

Leshi Merino

Merino leshi është marrë nga speciet më të mira të deleve, dhe është një nga fibrat më të mirë. Shumë e mirë dhe e butë në të prekur, ajo ka mundësi termo- rregullatore dhe lejon rrjedhjen e ajrit në mënyrë të shkëlqyer duke lejuar lëkurën të marrë frymë lirshëm.

Qime kali

Qimja e kalit është përdorur që nga kohërat e lashta për të mbushur shtratin dhe dyshekët për arsye të elasticitetit të tyre të pabesueshëme. Ajo nuk humb fleksibilitetin e saj natyrore dhe shumë shpejt merr formën e saj origjinale, duke siguruar të njëjtin nivel të rehatisë me kalimin e kohës. Në sajë të pronave të saja hidroskopike , fibra e thith lagështinë e cila i ofron trupit qëndrim të qetë dhe të thatë.

Fija Leno

Leno është më e përshtatshme për të mbushur dyshekët veror për shkak se ajo siguron një ndjenjë freskie kur vjen në kontakt me lëkurën. Për më tepër në sajë të strukturës së sajj molekulare, Leno arrin të thith lagështinë e cila bie në trup gjatë gjumit, duke lejuar më vonë të avullimin.

Pambuku

Pambuku është një material i butë por qimja e saj është elastike dhe e vështirë për tu dëmtuar. Karaketristikë e pambukut është qarkullimi i ajrit i cili siguron dhe mbetet i freskët dhe gjatë kontaktit me lëkurën. Struktura e saj e cila thith pjesën më të madhe të lagështisë ndihmon për të mbajtur lëkurën të thatë.

Mëndafshi

Mëndafshi është sigurisht fibra natyrale më e mirë dhe më e fortë, ka forcë të lartë mekanike dhe elasticitet edhe përkundër saj ajo vazhdon të jetë ende e butë dhe e ngrohtë për ta prekur. Një nga materialet më të dëshirueshme në botë, mëndafshi është një izolant i shkëlqyer duke siguruar ngrohtësi në dimër dhe freski gjatë verës.

Pupla e patës

Për shkak të vetive të tyre fizike puplat e patës mund të rregullojë mikroklimën e trupit. Ata mbajnë një sasi të madhe të ajrit dhe e ruajnë temperaturën trupore konstante në kushtet e mjedisit të jashtëm, duke e lënë lëkurën të lirë për të marrë frymë.

Pupla nga pata

Respektojnë mikroklimën e trupit, mbajnën një temperaturë pothuajse konstante të trupit dhe lejonë lëkurën të marrë frymë lirisht. Për shkak të strukturës së veçantë i cili është më i vogël dhe më i butë se sa puplat,ofron lehtësi dhe vëllim duke dhënë një ndjenjë shumë të këndshme.

Pupla e demit

Butësi, vëllimi dhe fleksibiliteti janë karakteristikat më të rëndësishme të fibrave të një demi. Fibrat janë të shpërndarë në jastëk dhe dyshekë dhe ofrojnë një produkt tepër të fortë anti-alergjik.Pjesët e saja të veçanta sigurojë ndjenjë tepër të butë sikur të jeni shtrirë në pupla.

Karakteristikat e përgjithshme të materialeve tona

Mbështetjen e duhur për nevoja të ndryshme.

Ne ofrojmë mundësi të ndryshme që të jemi në gjendje t’i përmbushim nevojat e të gjithëve.

Pa deformime

Cilësia e lartë e lëndëve të para që ne përdorim rezultojë në një produkt që zgjat gjatë dhe nuk deformohet.

Qarkullim i madh i ajrit

Materialet dhe teknologjia e përdorur janë të dizajnuara për të lejuar rrjedhjen e ajrit në dyshek dhe për të ruajtur higjienën në afat të gjatë.

OEKO TEX garancion

Siguron cilësinë e produktit sepse materialet e përdorura në prodhimin e produkteve tona dhe vetë procesi i prodhimit është jo-toksike për natyrën dhe shëndetin e njeriut.

Rëndësia e sanës

Magniflex vazhdimisht punuon në zhvillimin e teknologjive që përmirësojnë cilësinë e gjumit. Mbështjellësi e çdo dysheku janë gjëja e parë të cilën trupi ynë dhe lëkura vijnë në kontakt të drejtpërdrejtë.

Prandaj, Magniflex i prodhuar nga pëlhura që është një përzierje e përsosur e natyrës dhe teknologjisë, ofron materiale që kanë një shkallë të lartë të lëshimit të ajrit, të cilat japin një ndjenjë freskie, dhe ka një prekje tepër të butë. Materiale e prodhuara sintetike janë të qendrueshëm ndaj ujit, anti-bakterial dhe anti-alergjik.

Në anën tjetër, materialet natyrore janë vërtetë zgjedhje më e mirë për shëndetin. Ata kanë mjedis higjienik dhe nuk shkaktojnë ndonjë pasojë për lëkurën.

Të gjitha këto cilësi janë të provuar ,të vërtetuar dhe certifikuar nga organet më të lartë në botë.

Pëlhura Outlast

Pëlhurë Outlas është projektuar fillimisht pajisjet që mbajnë astronautët. Struktura e kësaj pëlhure përbëhet nga miliona sfera të vogla të bëra nga një qiri i veçantë që shkrihet në 36 gradë. Procesi i shkrirjes fillon si rezultat i rritjes së temperaturës së trupit, në mënyrë që ajo thith nxehtin e tepërt dhe të grumbulluar. Kur temperatura e trupit është e qëndrueshme dhe është "nën pikën e shkrirjes" sferat fillojnë me lirimin e energjisë së depozituara në formën e nxehtësisë.

Pëlhura Coolmax

Pëlhura Coolmax ka një performancë të lartë, e cila është krijuar me teknologji të lartë - lider në kontrollin e djersitjes gjatë natës. Për shkak të pjesëve të saj, kjo pëlhurë ofron kontroll të shkëlqyer të temperaturës së trupit dhe lagështisë së lëkurës gjatë gjumit. Pëlhura Coolmax thahet më shpejt se çdo lloj tjetër i rrobave dhe mbetet e thatë dhe e freskët.

Pëlhura viskoze (fije artificiale)

Viskoza (pëlhura prej fije artificiale) është një pëlhurë e bërë nga celulozë druri dhe me mënyrën e trajtimit mund të imitoj disa lloje të prodhuara në mënyrë natyrale. Rezistent ndaj insekteve, nuk shkakton djersitje dhe lejon qarkullimin e ajrit. E butë, e qëndrueshme dhe mund lehtë të lahet (në temperaturë të ulët ose me ujë të ftohtë).

Pëlhura 3D

Struktura 3D e pëlhurës ka mikro - kapacitetin e rrjetit për të eliminuar lagështinë brenda natës. Kjo pëlhurë thahet katër herë më shpejt se pëlhura e pambukut, është e butë dhe delikate. Struktura specifike e bën këtë pëlhurë të qëndrueshme, neutralizon aromat dhe mban freski. Është perfektë për ata të cilët djersën tepër gjatë natës.

Fije artificiale prej sateni

Mbulesa prej fijes së mëndafshi kombinon vetitë e pëlhurës prej fijeve artificiale, e cila ka një prekje të butë dhe cilësore , gjithashtu sateni si material elegant dhe paraqitje të shkelqyeshme. Së bashku, ata kanë një kapacitet të madh për të hequr lagështinë që lehtëson qarkullimin e ajrit në dyshek.

Pëlhura Medicare

Pëlhurë e trajtuar posaçërisht që ofron sipërfaqe 100% të pastër higjienike, rezistent ndaj pluhurit, bakterieve dhe marimangave.

Pëlhurë druri

Pëlhura e drurit është bërë tërësisht nga celulozë druri dhe mjedisit të shëndetshëm. Prekja është e butë si kadife dhe është e veçantë sepse ka fuqi të madhe për të absorbuar lagështinë duke e lënë mbulesën thatë dhe të ngrohtë. Kjo pëlhurë vepron si një termo - rregullator dhe ka aftësinë për të "marrë ajër".

Pëlhura bambu

Bambu në përbërjen e tij përmban pectin e cila është e shëndetshme për lëkurën e njeriut, sepse ajo mbron kundër inflamacionit dhe qëndron i freskët. Pëlhura e bambu ofron ventilim të shkëlqyer dhe thith lagështinë. Njejt si bimët ashtu edhe pëlhura bambu ka qëndrueshmëri të shkëlqyer dhe ruan formën e saj origjinale edhe pas shumë larjesh.

Fibra argjendi

Argjendi i pastër është një material me shumë përbërës të dobisëhm dhe përdorimin i saj në prodhimin e materialeve garanton se janë anti-bakterial dhe termo-rregullator që janë veti të veçanta, dhe mundësojnë në mënyrë të shkëlqyer qarkullimin e ajrit.

Pambuku organik

Mbulesa e dyshekut përbëhet nga pambuku organik, material i freskët me ndjenjë të këndshme e cila garanton qarkullim maksimal të ajrit. Këto materiale 100% organike janë të certifikuara nga "GOTS" një organ i akredituar dhe të certifikuar, i cili siguron se këto materiale janë prodhuar në një mënyrë që nuk do të dëmtojnë as një njëri as edhe mjedisin.

Pambuku 100%

Pambuku është material bimor i njohur për pjesët hidroskopike dhe anti-statike si dhe qarkullimin e ajrit. Materiali ka veti absorbuese .Butësi të larte gjatë kontaktit dhe e rehatshme, duke lejuar lëkurën të marrë frymë dhe duke siguruar gjum të freskëta.

Karakteristikat e materialeve nga fijet natyrore

Janë te dobishme dhe higjienike

Aftësia për të marrë frymë dhe për të lejuar qarkullimin e ajrit

Hipoalergjike

Miq me mjedisin

Garancion Oeko Tex

Teknologjia e gjumit të shëndetshëm

Mbështetje e plotë anatomike ortopedike dhe egronomike të duhur për mirëqenien e gjithë trupit.

Pse dyshekët Magniflex janë zgjidhja më e mirë për dhimbje të kurizit?

Shtratrat dhe dyshekët nuk janë vetëm vend për të kaluar natën, por një vend ku trupi juaj ka nevojë për të pushuar, rigjeneruar dhe për t’u përgatitur për sfida të reja.

Prej kohësh është përhapur miti se dysheku duhet të jetë i butë apo i fortë për të qenë cilësor.

Studimet tregojnë se dysheku ideal duhet të ndjek vijën natyrale të trupit e cila ndryshon tek secili individ.

Trupi ynë ka nevojë plotësisht të shtrihet kur lëshohet në sipërfaqen e shtratit në mënyrë që të ketë shpërndarje të barabartë të peshës dhe shtypjes.

Kjo bën të mundur:
a) "shpina të mbetet në pozicionin e duhur fizik dhe nyjet të jenë të relaksuar (në mënyrë ortopedike).
b) relaksim i plotë i muskujve dhe qarkullimi i duhur (anatomik).
c) rehati optimale psikologjike dhe emocionale (psiko-fiziologji / ergonomi)

Pikëerisht këto karakteristika janë të kombinuara në teknologjinë e prodhimit të dyshekëve Magniflex.

... sepse shëndeti nuk ka çmim!

Dilemma e përjetshme dyshek i FORTË apo dyshek i BUTË.

Para zgjedhjes së dyshekut më të mirë për dhimbjet e kurrizit , shumica e njerëzve vlersojnë njejtë fortësine me përkrahjen dhe besojnë se butësia përfaqson rehati. Megjithatë, metoda më e mirë e vlerësimit të dyshekut është hetimi i mënyrës se si dysheku mbështet shpinë tuaj. Rehati maksimale dhe e shëndetshme mund të arrihet vetëm nëse muskujt tuaj mund të relaksoheni plotësisht dhe nëse shpina mbështetet ashtu siç duhet.

I fortë

Studimet tregojnë se në qoftë se dyshek është shumë i fortë, atëherë ai kërkon që trupi juaj të përshtatet dhe të harmonizohet me sipërfaqen e fortë. Me Magniflex dyshekët është e kundërta - ato përputhen dhe përshtaten me karakteristikat e trupit tuaj.

I butë

Kur dysheku është shumë i butë, pa mbështetjen e duhur ortopedike trupi juaj zhytet në pozicionin e gabuar duke shkaktuar në shpinën tuaj dhimbjet të pashmangshme.

Dyshekët Magniflex

Përshtaten me konturet e trupit tuaj, duke mbështetur në mënyrë të barabartë të gjithë gjatësinë e shpinës tuaj që të jetë në gjendje për të pushuar në, pozicionin më të shëndetshëm dhe natyrshëm të mundur.

Ne nuk mund të eliminojnë të gjitha dhimbjet e qafës së, por ne i dimë shkaqet fiziologjike të dhimbjeve të qafës, si dhe hapat që mund të ndërmerren për lehtësimin e dhimbjeve. Dhimbja në qafë është një ankesë e zakonshme në mesin e të rriturve dhe mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm. Ky lloj i dhimbjse mund të jetë e njohur si dhimbje e mitrës së qafës - një term i përshtatshëm për qafën dhe mirtën e qafës.

Mos lejoni që dhimbja në qafë të ju ndalojë t’i shijoni aktivitetet që ju i doni ose që ju ndihmojnë në jetën e përditshme. Mësoni arsyet që shkaktojnë dhimbje në qafën tuaj që të maerin hapat e duhura.

Çka e shkakton dhimbje qafe?

Lëndimet

Dhimbjet në qafë mund të shkaktohen nga muskujt e tendosura, përdorim i tepruar apo lodhja e disqeve. Edhe pse dëmtimet e dhunshme janë një shkak i zakonshëm i dhimbjeve të qafës, madje edhe zakone si sulmi ose bluarje me dhëmbët mund të shkaktojë lodhje.

Sëmundjet

Rheumatoid arthritis, sëmundje degjenerative e diskut, dhe kushtet e tjera mund të shkaktojnë dhimbje në qafë. Sëmundje shumë të rënda si kanceri apo meningjitit janë të lidhur me dhimbje qafe, por është shumë e mundshme që dhimbja juaj e qafës të jetë shkaktuar nga arsye të tjera.

Mjedis

Në qoftë se ju zgjoheni me dhimbje në qafë, ju duhet të konsideroni të zëvendësoni jastëkun tuaj të vjetër. Jastëku duhet të plotsojë hendekun mes supeve dhe qafës dhe në kokë, të jep mbështetje në një mënyrë që lejon shpinën tuaj për të pushuar në një pozitë natyrore të relaksuar. Natyrisht, hapi tjetër për të marrë parasysh është se dysheku në të cilën ju të jeni duke fjetur nëse ajo ofron mbështetje të duhur gjatë gjumit. Shumë shpesh njerëzit janë në konfuzion se qëndrueshmëri e dyshek do të thotë mbështetje e duhur për trupin. Shtrati që është shumë i fortë nën supet, mund të bën presion dhe të zgjas qafën në mënyrë të panevojshme. Në mënyrë të ngjashme, në qoftë se ju gjithë ditën pranë telefonit tuaj për të dërguar mesazhe, në qoftë se ju jeni shumë të lartë për nga natyra , ose në qoftë se vozitni makinë vetëm në një anë, duhet që seriozisht të ndryshoni këto zakone.

Vjetët

Nyjet tona grumbullojnë dhe përtihen gjatë procesit të plakjes. Është e mundur që dhimbja juaj të jetë shkaktuar nga përkeqësimi natyror i nyjeve dhe fleksibilitetin e qafës tuaj.

Dhimbje në shpinë e sipërme nuk mund të parandalohet ekzekutimin e aktiviteteve tuaja të preferuara. Mos lejoni që këto dhimbje të ndikojnë negativisht në jetën tuaj. Identifikimi i shkaqeve të këtyre dhimbjeve është shumë e rëndësishme për të zgjatur jetën dhe cilësinë e jetesës.

Më poshtë janë disa shkaqe të zakonshme të dhimbjes në shpinë e sipërme dhe disa mënyra të mundshme që kanë të bëjnë.

Çka e shkakton dhimbjen në shpinën e sipërme?

Nyjeve dhe problemet me disqe

Dhimbja në shpinë e sipërme mund të shkaktohet nga dëmtimi ose lëndimet si që është disk hernioni, thyerja, dhimbjet degjenerative në disk. Përveç kësaj, nyjet që lidhin brinjët me shpinën mund të vuajnë nga lëndimet. Mjeku juaj mund të ju ndihmojë për të përcaktuar nëse problemet me disqet apo nyjet janë duke ju shkaktuar dhimbje në shpinën e sipërme.

Iritimi i muskujve

Ka grupe të mëdha muskujve në shpinë e sipërme që lidhin shpatullën tuaj, gjoksin dhe gjëra të tjera. Këto muskujt janë shpesh një burim i dhimbjes për shumicën e njerëzve dhe lehtë mund të lëndohen nga aktivitete të ndryshme. Edhe në qoftë se ju nuk bëni ushtrime intensive që mund të ndikojnë në shpinën e sipërme ata mund të strehojnë një shumë të tensionit në rajonin e supeve tuaj, duke shkaktuar dhimbje në shpinën e sipërme. Shpesh, aktivitetet e rënda mund të irritojnë muskujt në shpinën e sipërme, siç është animi në tavolinën tuaj, gjumi në shtratin e gabuar apo përdorimi I jastëkve që janë shumë të fortë apo shumë të butë.

Pjesa e pasme e kraharorit (pjesa e sipërme-mesme ose pjesën e mesme), mund të ketë dhimbje për arsye të ndryshme. Zakonisht, dhimbjet në pjesën e mesme të kurizit janë rezultat i arsyeve serioze kurrizore. Kjo dhimbje mund të shkaktohet nga shumë aktivitetet të përditshme si dhe kushteve të rënda dhe sëmundjeve.

Zbuloni disa nga shkaqet e zakonshme, faktorët e rrezikut dhe trajtime për dhimbjet në pjesën e mesme të shpinës.

Çka e shkakton dhimbje në pjesën e mesme të shpinës?

Lëndime

Sa më shumë që ne të përpiqemi të ju shmangemi, lëndimet janë të njohur si një nga shkaqet më të zakonshme të dhimbjes në pjesën e mesme të medisit. Dëmtimet mund të përfshijnë dëmtime të diskut ose fraktura të rend. Shpina dhe kraharorit janë jashtëzakonisht të fortë dhe të qëndrueshme, janë të ndërtuar për të siguruar mbështetje për pjesën e sipërme të trupit dhe organet e brendshme. Nëse ju ndjeni dhimbje në pjesën e mesme të shpinës mund të jetë si rezultat i një traume fizike ose të tramuë të jashtme të shpinës.

Kushtet dhe Sëmundjet

Dhimbjet në pjesën e mesme të shpinës mund të shkaktohen nga kushte të ndryshme ose sëmundje të ndryshme. Osteoarthritis ose sëmundjet degjenerative të diskut, janë të njohur për të shkaktuar siklet në pjesën e pasme. Përveç kësaj, ajo shkakton edhe dhemb në pjesën e mesme dhe të pasme, të cilat mund të jenë simptomat e sëmundjes fshikëzës ose tëmthit dhe madje edhe simptomat e një sulmi në zemër (ky grup i simptomave më shpesh paraqitet tek gratë). Nëse ju përjetoni dhimbje papritur dhimbje dhe dhimbje afatgjatë që zgjasin disa minuta dhe përsëriten duhet menjëherë të këshilloheni me mjekun tuaj.

Pozitë e gabuar e trupit tuaj

A keni shpenzuar ditët tuaj të strukur mbi kompjuter në pozicionin e shtrirë kur punoni ? Ose duke fjetur në pozita të papërshtatshme me rrotullime të shpeshta që të mos ndjehen rehat? Pozita e gabuar gjatë ditës ose duke fjetur mund të shkaktoj dhimbje në pjesën e pasme të shpinës e cila është e vështirë për të kapërcyer kur ju nuk i ndryshoni zakonet e përditshme që i keni.

Pjesa e poshtme e medisit ose pjesa e poshtme e shpinës përfaqson strukturë inxhinierike natyrorë që lidh kockat, nervat, ligamentet dhe muskujt që punojnë së bashku për të siguruar mbështetje, forcë dhe fleksibilitet. Megjithatë, kjo strukturë komplekse gjithashtu mund të jetë e ekspozuar ndaj dëmtimit dhe dhimbjeve.

Çka mund të ndodhë me pjesën e poshtme të shpinës

Pjesa e poshtme e shpinës e mban peshën e sipërme të trupit dhe siguron lëvizshmëri për lëvizjet e përditshme. Muskujt në pjesën më të ulët janë përgjegjës për lëvizjen e ijëve dhe fleksibilitet në lëvizje / këmbë, dhe për të mbështetur shpinën. Nervat në pjesën e poshtme të shpinës mbështesin muskujt e legenit, këmbët dhe japin ndjesi të nevojshme, forcë dhe inkurajim.

Dhimbjet më akute në pjesën e poshtme të shpinës rezultojnë nga dëmtimi në muskujt, ligament , nyje apo disk. Trupi gjithashtu reagon ndaj lëndimit në mënyrë inflamatore që vepron në përgjigje të nevojës për trajtim. Ndërsa edhe pse dhimbjet apo lëndimet nuk tingëllojnë si shumë të vlefshëm dhimbjet mund të jenë shumë të forta.

Egziston një numër i madh i diskutimeve për mbivendosjen e konsiderueshme në furnizimin e nervave të muskujve, ligamenteve dhe strukturave tjera kurrizore, dhe mund të jetë e vështirë për trurin të vendosë saktësisht se çfarë e shkakton dhimbje. Për shembull, disku i degjeneruar I mesit mund të shkaktojë të njëjtën dhimbje si një muskul i shtrirë - në të dyja rastet ndihet inflamacion dhe spazem muskulore në të njëjtën zonë. Muskujt dhe ligamentet mund të shërohen shumë shpejt, ndërsa të disku i dëmtuar mund të mos shërohet. Kohëzgjatja e dhimbjes ndihmon për të përcaktuar arsyen e lëndimit.

Gama e simptomave të dhimbjes në pjesën e poshtme të shpinës.

Dhimbja në pjesën e poshtme të shpinës mund të përfshijë një gamë të gjerë të simptomave. Ajo mund të jetë dhimbje të butë ose më pak e bezdisshme dhe dhimbje e fortë dhe paaftësi fizike. Dhimbja në pjesën e poshtme të medisit mund të filloë papritur ose të fillojnë ngadalë - ndoshta të ndërprehet dhe të ri-shfaqet por edhe ngadalë të rritet.

Në varësi të shkakut të dhimbjes, simptomat mund të përjetohen në shumë mënyra. Për shembull:

  • Dhimbja është e bezdishme apo dhimbje mund të jetë e lehtë, veçanërisht në pjesën e poshtme të shpinës
  • Dhimbja e karakterizuar nga njenja e të shpuarit, ndjesi e djegies, e cila varion nga pjesa e pasme e kofshëve dhe disa herë në pjesën e poshtme të këmbëve apo këmbët; mund të përfshijnë ndjesi të shpimi të gjilpërave ose mpirje (nervit shiatik)
  • Spazma e muskujve dhe ngushtësi në pjesën e poshtme të shpinës, dhe legenin Dhimbje që përkeqësohet pas të qëndroni të ulur apo kur jeni në këmbë
  • Vështirësi gjatë të ndenjurit drejtë , duke ecur, ose duke u përpjekur për t'u ulur pas aktiviteteve.

Paketimi nën vakum

Në vitin 1986 Magniflex bëri një hap revolucionar dhe zgjerim global me patentim me një shpikje revolucionare - paketimi dyshekut nën vakum. Si pionierë të sistemit më inovativ dhe praktik për paketim në fushën e dyshekëve, Magniflex ishte prodhuesi i parë i dyshekëve që mund të jenë të lavdëruar dhe të garantojnë higjienën e dyshekve dhe cilësinë e tyre gjatë transportit dhe për të përmirësuar kohën për transport.

Redukton volumin për 90%

Gjatë procedurës se vakumimit dysheku i nënshtrohet një presioni prej 1 toni duke reduktuar madhësinë e tij të rregullt me 90% dhe duke e bërë më të lehtë transportin për shitësin dhe blerësin.

Higjiena e garantuar

Dysheku është i mbështjellur në një roll dhe është e mbyllur në një folio të veçantë izolues për të ruajtur cilësinë e tij origjinale dhe kjo është një garanci 100% për higjienën e dyshekut.

Karakteristika e pandryshuara të dyshekut

Për shkak të materialeve të kualitetit të lartë që përdoren për vakum paketimin e Magniflex dyshekët ruajnë pjesët e tyre origjinale edhe pasi ata të jenë hapur.

Kthimi i menjëhershëm i formës

Vetëm disa hapa të lehtë dhe dysheku shpejt merr formën dhe vëllimin e tij origjinal.

Miq me mjedisin

Gjatë transportimit të dyshekë të paketuara janë të nevojshëm më pakë automjete gjë që rezultuon në emitimin më të ulët të dioksidit të karbonit.

  • Vendosni paketimin me vakum neë pjesën kryesore të shtratit (është e nevojshme që shtresa e shtratit të jetë latofleks) dhe hiqni paketimin e veshur pa përdorimin e ndonjë objekti të mprehtë që mund të dëmtojë dyshek.
  • Largoni paketimin e dyshekut (ndiqni paraqitjen grafike)
  • Nëpërmjet ekspozimit të dyshekut në ajër dyshekët marrin formën e tyre origjinale (formën e plotë e fitoni për 3 orëve)