Çfarë do të thotë " Higjiena në gjum?"

Ky është një term i përdorur për të treguar zakone të mira në lidhje me të fjeturit. Hulumtimet në këtë fushë kanë treguar se ekziston një grup i udhëzimeve themelore dhe zakonet që përmirësojnë dukshëm gjumin dhe zgjidhjen e problemeve me gjumin, në qoftë se ju i ndiqni ato.

Ka shumë ilaçe për trajtimin e problemit të pagjumësisë, por ato janë efektive vetëm në afat të shkurtër. Nga ana tjetër, përdorimi i barnave për gjum mund të krijojnë varshmëri dhe mund të dëmtojnë gjumin e shëndetshëm në afat të gjatë kohor.

Megjithatë, për të gjitha problemet që lidhen me pagjumësinë, ne ju sugjerojmë të flisni me mjekun tuaj, por edhe të respektoni udhëzimet e mëposhtme, që do të ndihmojnë në zgjidhjen e problemit, ose preventivat që do të ndihmojnë për të parandaluar ato.

Këshilla për gjum të mirë

 • Zakoni për t’u zgjuar dhe zgjimin në të njëjtën kohë. Një nga mënyrat më të mira për të trajnuar trupin tuaj për të flejtur më mirë është që të shkoni në shtrat dhe të zgjoheni në të njëjtën kohë çdo ditë, duke përfshirë edhe fundjavët. Ky zakon do të bëjë që ju të ndjeheni mirë dhe trupi juaj do të jetë i programuar natyrshëm për të fjetur për tu zgjuar.
 • Fleni vetëm kur ju keni gjum. Shkoni në shtrat vetëm kur ju ndjeheni vërtetë të lodhur ose të përgjumur. Koha që kaloni në shtrat kur juve nuk ju flehet vetëm e prish gjumin tuaj.
 • Çohu dhe provoni përsëri. Nëse ju nuk mund të bini në gjum 20 minuta pasi ju të jeni shtrirë ngrehuni dhe bëni diçka deri sa ju mendoni se mund të ju kap një sy gjumë. Atëherë, kthehuni në shtrat dhe përpiquni të shkoni në gjum përsëri. Zgjedhni në shtrat një pozicion ulur me dritat e ikura (drita i jep një sinjal trurit se është koha që të zgjoheni), dëgjoni muzikë që relakson,meditoni..Shmanguni të bëni aktivitete interesante sepse ajo do ta stimulojë edhe më shumë trurin tuaj që të zgjoheni.
 • Shmangni konsumin e kafeinës dhe nikotinës. Eshtë mirë të shmangni konsumin e kafeinës (kafe, çaj, pije Coca cola, çokollatë apo pilula) ose nikotina (cigare) të paktën 4 deri në 6 orë para se të shkoni në shtrat. Këto substanca veprojnë si stimulues dhe pengojnë aftësinë për tu zhytur në gjum.
 • Shmangni alkoolin. Gjithashtu, është mirë të shmangni konsumin e alkoolit të paktën 4 deri në 6 orë para gjumit. Shumë njerëz besojnë se alkooli relakson dhe ju ndihmon të flejnë, por e vërteta është që gjumi nën ndikimin e alkoolit nuk është një gjum kualitetiv dhe të nesërmen ju ndiheni keq.
 • Shtrat shërben për të fjetur. Mundohuni të mos përdorni shtratin tuaj për ndonjë gjë tjetër përveç se gjumit dhe seksit. Në këtë mënyrë, trupi juaj do të lidhet me krevatin tuaj vetëm për ato aktivitete. Në qoftë se ju përdorni shtratin si një vend ku ju shikoni TV, një vend ku ju hani, lexoni, punoni në laptop,paguani faturat dhe bëni gjëra të tjera, trupi juaj nuk do të mund të mësojë asociacion mes krevatit dhe gjumit.
 • Pa gjum Brenda ditës. Është e preferueshmë të ju shmangeni gjumit pasditeve, sepse ajo me siguri do t’ju shkaktoj lodhje dhe do të ndihen të përgjumur kur të vijë koha e gjumit në mbrëmje. Nëse ju ende nuk mund të bëni pa një sy gjum gjatë ditës provoni që ajo të mos zgjas më shume së 1 orë.
 • Ritualet para se të shkoni në shtrat. Është e dobishme të mendni për ritualet që do t’i kujtojnë trupin tuaj se është koha për gjum - disa njerëz bëjnë ushtrime të zgjatjeve, ushtrime të tjera për frymëmarrje të saktë 15 minuta para gjumit apo qëndrojnë të qetë me një filxhan çaj (pa kofein).
 • Dush i nxehtë. Dushi I ngrohtë , një deri dy orë para gjumit mund të jetë e dobishme dhe të ju ndihmojë që të fleni më lehtë, sepse ajo rrit temperaturën e trupit dhe ju bën të ndjeheni të përgjumur.
 • Mos e shikoni orën. Shumë njerëz që vuajnë nga pagjumësia kanë një zakon që vazhdimisht të shikojnë orën gjatë natës. Shikimi I vazhdueshëm dhe I shpeshta në orë mund të ju mbajë edhe më tej pa gjum, veçanërisht në qoftë se ndezni dritën për të parë se sa është koha, dhe mërziteni duke shkaktuar mendime të tilla si: "Oh jo, sa vonë është dhe unë ende nukmundem të flej "ose" Ëoë sa herët, çka nëse nuk mund të çohem "
 • Bëni një ditar për gjum. Shkruani çfarë janë shprehitë tuaj dhe çka ju zakonisht e bëni para gjumit. Pastaj të nesërmen, shkruani se si keni fjetur natën e kaluar. Brenda një muaji, ju do të keni një ide të qartë se çka ndikon në gjumin tuaj dhe ashtu mund të ndryshoni diçka.
 • ushtrimi. Lëvizja e rregullt është e mirë për gjum cilësor, por kini kujdes që të bëni ushtrimet 4 orë para gjumit. Shëtitjet në mëngjes janë gjithashtu të shkëlqyer për të filluar ditën freskët.
 • Hani siç duhet. Dieta e shëndetshme dhe e ekuilibruar do të ju mundësojë që të fleni më mirë, por është e rëndësishme për të përcaktuar kohën në të cilën ju hani. Disa njerëz vënë re se një stomak bosh para gjumit i bën ata të shqetësuar, dhe për këtë është në rregull që të ketë një ushqim të leht para gjumit, por ajo që duhet të theksohet se konsumoni i ushqimeve të rënda para gjumit edhe prish gjumin. Disa studime tregojnë se një gotë qumësht pak para gjumit (qumështi përmban një amino acid që vepron si një përbërës natyral për qetësim) është një zgjidhje e duhur për gjum të qetë.
 • Zgjidhni vendin e duhur. Është e rëndësishme që krevati juaj dhe dhoma e gjumit të jenë të vendosura në pjesën më të qetë të shtëpisë tuaj. Fleni në një dhomë të freskët, por me batanije të mjaftueshme që trupi juaj të jetë në gjendje të mbajë temperaturën është zgjidhja më e mire për ju. Mbyllni kapakët e dritareve ose përdorin një maskë gjumi për të parandaluar dritën e mëngjesit të mos zgjoheni para se të jetë koha për tu çuar. Gjithashtu, ndëgjuset janë të zgjidhje e mirë për parandalimin e zhurmës nga jasht.
 • Mbani rutinën e përditshme të njëjtë. Edhe pse një natë më parë keni fjetur keq të nesërmen dhe ndjeheni të lodhur, nuk duhet të heqni dorë nga aktivitetet e planifikuara, për shkak se ajo mund të ndryshojë bioritmin tuaj dhe do të shkaktojë pagjumësi afatgjate.

8 shenjat që tregojnë se është koha për një dyshek të ri

Për shumicën e produkteve që ne përdorim në jetë, lehtë mund të përcaktojmë se kur ata kryejnë më funksionin apo shfaqjin shenja se janë të vjetëruar. Atëherë është koha e duhur për të zëvendësuar ato.

Por kur vjen puna për dyshek, shenjat që është koha për ta zëvendësuar nuk janë gjithmonë aq të dukshme. Shpesh ndodh dysheku të ketë humbur karakteristikat themelore që i ofrojnë trupit mbështetjen e duhur dhe rehatinë dhe ju nuk jeni në dijeni deri në atë moment kur do të filloni të ndjeni efektet e saj.

Sepse gjumi i shëndetshëm ka një rëndësi të madhe për aftësinë tonë për të funksionuar në mënyrë normale gjatë ditës dhe në jetë, ju tërheqim vëmendjen për disa shenja që tregojnë se është koha për të investuar në një dyshek të ri:

1. Ju zgjoheni të lodhur, të ngurtë, me dhimbje në qafë apo të belit.

Gjatë viteve edhe dyshekët e mirë humbasin performancën e tyre, e cila rezulton në mbështetje të gabuar të shpinës dhe dhimbje kudo, duke rezultuar me pozita të gabuara të trupit gjatë natës.

2. Më lehtë fleni në mobiljet e dhomës së ndenjes se sa në një hotel apo në shtratin e një anëtari të familjes.

Me të vërtetë shkaku i pagjumësi tuaj është dysheku i vjetër ose ka të bëjë me një tjetër problem, më lehtë do ta dikotni nëse fleni disa netë në një dyshek tjetër. Në qoftë se cilësia e gjumit përmirësohet, atëherë të jeni të sigurt se është koha për një dyshek të ri.

3. Fleni të shqetsuar dhe zgjoheni shpesh gjatë natës duke u rrotulluar disa herë për të gjetur pozicionin e përsosur

Edhe në qoftë se ju jeni të sigurt që keni një dyshek të ri dhe të cilësisë së lartë, dhe ju vazhdoni të rrokulliseni gjatë natës sigurohuni që modeli që ju e keni zgjedhur është e përshtatshme për nevojat tuaja. Kompanitë sot duke përdorur teknologjitë më të sofistikuara, prodhojnë dyshekëve me karakteristika të ndryshme dhe me performance që në mënyrë të përsosur kënaqin nevojat tuaja të veçanta dhe karakteristikat fizike, duke ofruar rehati të preferuar.

4. Dysheku tregon shenja të dukshme të jetërimit ( deformohet , ka ndërprerje dhe gunga apo gunga kryesore)

Kjo është një nga shenjat më të dukshme se është koha për një dyshek të ri. Nëse dysheku ka humbur formën e saj, duhet të jeni të sigurt se ajo do të ndikojë negativisht në shëndetin tuaj së shpejt ose më vonë.

5. Nëse gjatë natës të ndjeni lëvizjet e bëra nga partneri në anën tuaj të shtratit

Gjenerata e re e dyshekëve kanë teknologji që shpërndan peshën e balancuar në sipërfaqe, kështu që lëvizja e një anë të krevatit nuk ndihet në gjysmën tjetër të tij.

6. Është më i vjetër se 7 vjet.

Si një dyshek do të varet për garancionin e tij por edhe nga faktorë të tjerë si frekuenca e përdorimit, mënyrën e mbajtjes së peshës, ku ai shërben, etj mesatarisht është e rekomanduar që dysheku të zëvendësohet çdo 7 deri në 10 vjet, në varësi të modelit.

7. Dysheku nxjerr zë ose ju dëgjoni peshën tuaj, pa pasur nevojë të kthehet në formën e tij origjinale në kohën e duhur.

Nëse dysheku lëshojn tinguj nën peshën tuaj, është e qartë se pjesa e brendshme e saj është harxhuar edhe pse ndoshta nuk është e dukshme në shikim të parë.

8. Ju ndodh të zgjoheni me skuqje për shkak të alergjisë që nuk kanë shpjegim logjik.

Dyshekët janë të prirur për të mbledhur pluhur, polen, flokë të kafshëve, bakterie dhe marimanga. Kur niveli i alergeneve është rritur, ekziston rreziku i alergjive, teshtitjes dhe madje edhe astmës

Si të zgjidhni dyshekun e duhur për ju?

Gjumi është një pjesë thelbësore e jetës sonë, sepse kjo është një mënyrë e natyrshme për rigjenerimin e trupit tonë nga streset e përditshme.

Cilësia e gjumit varet kryesisht nga zgjedhja e një dysheku dhe materialet nga e cila është e përbërë.

Zgjedhja e dyshekut cilësor edhe më vonë do të sigurojë transparencë në shtratin tuaj dhe rregullimin e duhur të peshës së trupit, pozitë të përsosur anatomike dhe relaksim të muskujve gjatë gjumit.

Para se të bleni dyshekun tuaj patjetër duhet ta provoni atë, shtrihuni në shpinë në të dhe qëndroni disa minuta në pozicionin e shtrirë të shpinës dhe pastaj kthehuni në anën tjetër ose mbi stomak.

Nëse ju mendoni se dysheku shpejt përshtatet me pozicionin e trupit tuaj dhe nuk ndjehen si të varur në qese, ju keni gjetur dyeshekun e duhur. Dysheku nuk duhet të lëkundet , shtrëngohet e as të dridhet kur ju ktheheni ose rrini mbi të.

Dysheku është i preferueshëme të jetë 20 cm më i gjatë se lartësia juaj dhe gjerësia e një dysheku standard për një person është 90 apo 100 cm. Nëse ju jeni më të lartë se mesatarja apo më të mëdhenj zgjidhni dimensionet jo-standarde sepse me zgjedhje e dyshekut më të gjërë nuk do të pendoheni.

Kur zgjedh një dyshek, duhet të merrni parasysh dhe materialet të cilat do të vendosen.

Nëse përbërja e dyshekut është e fortë belni një dyshek më të butë dhe anasjelltas. Materialet në formën e gjeteve lejojnë rrjedhjen e ajrit dhe kanë jetë gjatësi më të lartë.

 • Nëse jeni më të mëdhenj ose më të rëndë të zgjedhni një dyshek më të fortë që të mund me sukses të mbajë peshën tuaj.
 • Njerëzit më të dobët duhet të kenë kujdes që dysheku të ketë një sipërfaqe të butë dhe të rehatshme - presionin mbi ijet apo shpatullat e cila mund të ndodhë kur jeni të shtrirë në një dyshek të fortë nuk do të zhduket me kalimin e kohës. E njëjta gjë vlen edhe për njerëzit që vuajnë nga qarkullimi i brendshëm i keq: shtrirja në një dyshek të fortë do të jetë e dhimbshme për ta, kështu që ju duhet të zgjidhni një dyshek të cilësor.
 • Për individët më të vjetër rehatia e pakontestueshme është e domosdoshme kur zgjedhin një dyshek.
 • Nëse ju zgjidhni një dyshek për fëmijë me cilësi të lartë shkuma e kujtesës në dyshek është një zgjedhje e duhur.
 • Kur zgjedhni një dyshek për krevat dopio, dy partnerët duhet të jenë të kënaqur me të - Disa kompani të dyshekëve prodhojnë dyshek të dyfishtë me dy anë, e fortë në njërën anën dhe e butë në anën tjetër që të jetë e përshtatur dhe të kryej nevojat e partnerëve, por nëse ju nuk mund të gjeni një të tillë, duhet të mirrni dy dyshek të ndryshëm.

Në qoftë se është bëhet fjalë për dyshek cilësor ata në mënyrë të barabartë do të qëndrojnë snjëra pranë tjetrës dhe do të krijojë një pushim në ambient.

Testoni dyshekwt pwr nje gjum tw shwndetshwm tek sallonwt tanw

Kur është fjala për investime të tilla si një dyshek apo diçka që blehet një herë pwr tu përdorur në 10-15 vitet e ardhshme, ne këmbëngulim tw vini nw Magniflex dhe tw zgjedhjen e dyshekut ta bëni pasi të keni provuar të gjitha dyshekë që ne ofrojmë.

Pasi të vini njwherw mos shpejtoni dhe "japni një shans" çdo modelit pwr disa minuta.

Mos kini turp, t’i testoni dyshekët kështu që ju vetëm prekni ose qendroni te ulur tek ata.

Lirisht shtrihuni dhe pushoni në një atmosferë të relaksuar. Nëse ju blini një dyshek dopio është e këshillueshme që të jetë i pranishëm edhe partneri juaj kurtw vendosni qe tw vendosni atw qw wshtw w pwrshtatshme pwr tw dy palwt.

Natyrisht, ne do tw jemi këtu gjithmonë, ekipi ynë energjik dhe i ri që do të përgjigjet pwr çdo pyetje, do të këshillojë dhe të ju ndihmojë të zgjidhni modelin e saktë për ju.

Ne jemi duke ju pritur!

MOS HARRONI!
Të gjithë dyshekët në Magniflex japin mbështetjen e nevojshme ortopedike dhe anatomike, pavarësisht ngurtësië ose butësi të dyshekut. Niveli i rehatisë është një gjë individuale dhe çështje e shijes.